Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Döşeme Mahallesinde “Kentsel Dönüşüm” toplantısı

Döşeme Mahallesinde “Kentsel Dönüşüm” toplantısı

Akay, Mahalle halkıyla görüştü

Seyhan Belediyesi, Döseme Mahallesinde yapilacak Kentsel Dönüsüm projesi için halki bilgilendirme toplantilarini sürdürüyor.

Proje anlatildi, talepler alindi

“Mahalle Kültürü korunarak yenileme yapilacak”

Seyhan Belediyesi’nin 1070 hak sahibinin bulundugu Döseme Mahallesi’nde yapacagi Kentsel Dönüsüm Projesi hakkinda halki bilgilendirmek amaciyla Baskan Akif Kemal Akay’in da katildigi toplanti gerçeklestirildi.

DÖSEME MAHALLESI KENTSEL DÖNÜSÜ PROJESINDE 1070 HAK SAHIBI VAR

Yaklasik 110 dönüm alanda Seyhan Belediyesince yapilacak Kentsel Dönüsüm için Döseme Mahallesinde gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisina Baskan yardimcilari ve ilgili birim sorumlulari katildi. Yasanan sel felaketinin Kentsel Dönüsüm projelerinin önemini bir kez daha ortaya çikardigini ifade eden Baskan Akay, yipranmis ve sel, deprem gibi dogal afetlerde yikilma riski tasiyan binalarin Kentsel dönüsüm projeleriyle Mahalle kültürünü yok etmeden yenilenmesi gerektigini kaydetti.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YOK ETMEDEN HALKI MAGDUR ETMEDEN KENTSEL DÖNÜSÜM

Döseme Mahallesi’nde, çok eskiye dayanan birlikte yasama bilincinden olusan “Mahalle Kültürü” nün bulundugunu kaydeden Baskan Akay “Amacimiz, mevcut kültürel yapiyi bozmadan, Mahalleyi “Mahalle” olarak tutarak, halki magdur etmeden yeni bir kent olusturmak” dedi. 

HALKIN TALEPLERI DIKKATE ALINACAK

Baskan Akay Mahalle halkiyla yaptigi toplantida su görüslere yer verdi;

“Döseme Mahallesi uzun süreden beri yenilenmeyi bekliyor. Can ve mal güvenligi için risk tasiyan binalari, güvenli binalarla yenilemek istiyoruz.  Temel amacimiz, mahalle kültürünü yok etmeden,  halki magdur etmeden yeni bir kent olusturmak.  Mahallede, Yeni Arkeoloji Müzesinin yapilmis olmasi ve tescilli binalarin varligi, Mahalleyi özel bir bölge olmaya aday yapiyor. O nedenle bu degerleri koruyarak öyle bir sey yapmaliyiz ki, hem sehre bir güzellik katilsin, hem halk magdur olmasin hem de mahalle kültürü yok olmasin. Bu konuda halkin taleplerini de göz önünde tutarak çalismalari sürdürüyoruz”

MAHALLE HALKI ILE PROJE ÜZERINE GÖRÜS ALIS VERISI YAPILDI

Daha sonra Seyhan Belediyesi’nin teknik ekibi ve ilgilileri, Mahalle sakinlerine proje bilgilendirmesi yapti. Halkin sorularinin da yanitlandigi bilgilendirme toplantisinda talepler alindi. Kentsel Dönüsüm Projesi, tescilli binalarin korunarak; eski binalarin yikilarak, sosyal donatilarin da yer aldigi yeni konutlarin yapilmasini öngörüyor. Projeye halkin taleplerinin alinmasinin ardindan son sekli verilecek.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı